Pages

Wednesday, April 17, 2013

Edisi Lepas Rindu lagi: Jus Alpukat @ Avacado


Yeszzzz...hari ni makan nasik lemak pagi-pagi, sekarang kenyang lagi...so lunch hour mahu berdampingan dengan diari di talian..hehehe ::modegaloks::

Masa kat Kundasang hari tu, beli buah avacado sekilo dengan harga RM8...dapat lah 5 bijik...kepingin nak buat jus alpukat dan dipping sos nak makan ngan nanchos...dipping sos tu xbuat lagi, so buat jus dulu...

Resepinya senang ajork...
* 2 bijik buah alpukat
* fresh milk secukup rasa
* susu pekat manis sikit
* ais secukup rasa
blend semua bahan kat atas




dah siap sediakan chocolate Hershey yang cair tu buat corak2 kat gelas sikit. kalu takde buat milo pekat2 macam ai...letak la sesuka hatiiii...


tadaaaaaa...dapat 6 gelas macam ni...sekian!!


2 comments:

  1. kreatif jugak mung guna milo pekat ganti coklat cair tuh...

    ReplyDelete